Case study: Lunch @GASSAN voor Choices by DL met Debora Leeser

Wie aan Gassan Diamonds denkt, denkt aan mooie horloges en luxe sieraden.10 jaar geleden besloot Debora Leeser (dochter van) dat het niet meer van deze tijd is te moeten settelen voor één stijl. Dat is de reden waarom zij een veel speelser en casual chique merk toegevoegd heeft aan Gassan, namelijk: Choices by DL. De sieraden uit de lijn zijn op vele manieren te customizen en sluiten helemaal aan bij de moderne vrouw van nu.  

ezgif.com-video-to-gif (10).gif

Om voor Choices by DL meer on- en offline bekendheid te genereren werd samen met Influentials nagedacht over een passende influencer marketing campagne. Het resultaat? Een leuke high tea met bubbels waarvoor een groep inspirerende moderne vrouwen werd uitgenodigd om de collectie van Choices by DL te bekijken (en dit uiteraard te delen met de online wereld!). 

Om meer insights te krijgen over deze campagne hebben we Rena Streep geïnterviewd. Zij houdt zich bezig met de on- en offline marketing voor Choices by DL en heeft een groot aandeel gehad in het opzetten van deze campagne. Om de ervaringen van het merk en de influencer te vergelijken hebben we ook een influencer om haar ervaringen gevraagd. De influencer die we geïnterviewd hebben voor deze campagne is Nadjla Akbari

Selectie

Voor deze campagne is gebruik gemaakt van de marketplace van Influentials. 86 influencers hadden zich opgegeven voor deze campagne, uiteindelijk is er met zeven van hen samengewerkt. Bij de selectie is er op een aantal zaken gelet. 

Ten eerste was de uitstraling van de meiden erg belangrijk: zo is er rekening gehouden met de look en feel van de algehele wall en stories op Instagram. Daarnaast moet het totaalplaatje kloppen. Zo zegt Rena: “Wij vinden het namelijk belangrijk om influencers te selecteren waarvan wij denken dat zij ook daadwerkelijk onze juwelen zouden dragen”. Dit is belangrijk aangezien op deze manier de gecreëerde content werkelijk matcht met je merk. 

Event

De geselecteerde influencers werden uitgenodigd bij de Gassan winkel op de Dam voor een luxe high tea. Er werd tijdens de lunch een presentatie gegeven door Debora Leeser over Choices by DL. Nadjla vond de lunch geslaagd en leerzaam. Zo zegt ze: “Het was leuk om samen met Debora haar merk te leren kennen omdat ze veel informatie gaf. We hebben met hulp van Debora en haar assistente sieraden uitgekozen die het beste bij ons pasten. Zo hebben we kunnen zien dat Choices by DL veel variatie biedt en dat je zelf de edelstenen kunt verwisselen”.

Doel

Gassan Diamonds heeft deze campagne gelanceerd met als doel om meer on- en offline bekendheid te creëeren voor Choices by DL. Zo vertelde Rena dat het concept van Choices by DL hierbij goed moet overkomen. “De juwelen moeten altijd verwisselbaar zijn, maar op een innovatieve manier. Ons doel was om influencers beter kennis te laten maken met dit concept. Het idee is namelijk dat je met één juweel meerdere combinaties kan maken. Op deze manier matcht het dus altijd bij je uiterlijk en outfit.” 

Resultaat 

Vooraf hebben we Rena gevraagd wat haar verwachtingen zijn van deze campagne. Zij gaf aan dat ze niet wist wat ze kon verwachten. Wel was ze positief over de resultaten: “Het waren hele leuke meiden en we kregen hele positieve reacties, daarom al was het verhelderend en leerzaam. De resultaten waren ook top en daarnaast hebben we veel mensen bereikt”.

We hebben Nadjla gevraagd over haar ideeën voor de content die zij gemaakt heeft voor deze campagne. Nadjla licht toe dat ze op deze foto probeerde de sieraden op een zo goed mogelijke manier te laten zien. Op deze foto draagt ze ringen, een armband en oorbellen van  Choices by DL. “Het was dus best moeilijk om alles zichtbaar op de foto te krijgen”, laat Nadjla weten. 

Daarnaast wilde ze de vibe die bij een juwelier hangt overbrengen op de foto. “Daarom nam ik plaats aan een tafel met spiegel om te laten zien dat ik sieraden aan het proberen was. Dit is dan ook de reden dat ik in de spiegel voor me kijk en niet in de camera.”

Learnings

Deze campagne is geslaagd wanneer we kijken naar de resultaten. De engagement rate van deze campagne kwam uit op 5.7% terwijl dit normaal gesproken tussen de 2-3 % ligt. 

Wat kunnen we dan van deze campagne leren? Rena gaf aan dat de grootste learning was dat je influencers niet te veel moet willen sturen.“Het zijn creatievelingen die heel goed weten wat bij hen past. Daardoor creëer je content die past bij de influencer in plaats van dat je zelf de regie wilt houden.”

Daarnaast werkt het geven van een event ook goed bij een influencer campagne. Een event maakt een  samenwerking een stuk persoonlijker. Als merk leer je de influencers goed kennen en je hebt de mogelijkheid veel te vertellen over je merk en concept. Als influencer is het de perfecte mogelijkheid om te netwerken met het merk en andere influencers.