Influ-Answers met Mitchel van Leest

Een foto zegt meer dan duizend woorden wordt vaak gezegd. Toch zien we bij al die kiekjes die voorbij komen op Instagram vaak niet welke ideeën er achter schuilgaan. Hoe weet deze influencer zijn volgers bijvoorbeeld nog steeds te prikkelen? En wat zijn je goals voor dit jaar als je al zo groot bent op Instagram? Deze week vertelt een influencer uit ons netwerk, Mitchel van Leest (@lnternetgekkie), hier meer over: hij geeft ons zijn Influ-Answers.

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Hi! Mijn naam is Mitchel van Leest. Ik ben 23 jaar en ik woon in het gezellige Breda. Ik maak graag een grapje en dat gaat goed samen met mijn social media pagina’s. Ik beheer namelijk de platforms @InternetGekkies (259.000 volgers) en @GadgetGekkies (95.000 volgers). Mede hierdoor heb ik ook 17.000 volgers op mijn persoonlijke account gekregen.

Zou je iets meer kunnen vertellen over jouw social media accounts?

Op InternetGekkies plaats ik vooral filmpjes die ik zelf leuk vind. Je kunt het vergelijken met een soort Lachen om home video’s. Op GadgetGekkies ben ik samen met een vriend bezig om de tofste gadgets te selecteren en waar mogelijk te reviewen. Op mijn persoonlijke account @lnternetgekkie richt ik me vooral op het zijn van mezelf. Ik steek hier een beetje de draak met het hele influencer gebeuren.

Hoe ben jij eigenlijk begonnen op social media?

Ik ben begonnen met het idee om een Instagram account te starten waarop ik leuke filmpjes kon delen. Dit account is InternetGekkies geworden. Dit bleek een enorme schot in de roos te zijn want buiten de 259.000 volgers op Instagram, zijn er ook nog eens 210.000 volgers opFacebook. Buiten de leuke filmpjes ben ik ook graag met gadgets bezig. Daarom heb ik samen met een vriend van mij @GadgetGekkies opgericht. Op dit account selecteer ik de tofste gadgets en review ik ze waar mogelijk.

Schermafdruk+2019-06-20+10.53.11.jpg

Mitchel van Leest

@lnternetgekkie, 17.2k Instagram followers

Hoe heb jij zo'n band weten op de bouwen met je volgers?

Ik probeer gewoon mezelf te zijn. Ik moet altijd lachen om de “typische” influencers en ik probeer daar een beetje de draak mee te steken. Ik denk ook dat mensen zich kunnen herkennen in mijn posts en daarnaast probeer ik altijd op iedereen te reageren.

Jouw accounts (InternetGekkies en GadgetGekkies) zijn erg populair, Waardoor denk je dat dit komt?

Iedereen is dol op de zogenaamde @InternetGekkies, het account met de grappige filmpjes. Ik gebruik hiervoor geen post schema of iets dergelijks. Ik post iets wanneer ik denk dat het meerwaarde voor mijn volgers heeft. Ik denk dat dit account zo populair geworden is omdat het een glimlach bij mensen op hun gezicht tovert. Voor @GadgetGekkies zijn we altijd bezig om gadgets te selecteren die je anders niet tegen zou komen. Ik denk daardoor dat dit account zo populair is.

Wat is jouw geheim voor succes?

Als er een geheim was voor succes dan zou ik het graag met je delen. Ik denk dat het een combinatie is van geluk, doorzettingsvermogen en hard werken. Daarnaast is het écht van belang dat je meerwaarde creëert voor jouw volgers. Als ze niets aan je hebben, gaan ze je ook niet volgen.

Wat zijn dan de do's en don'ts bij samenwerkingen?

Wat ik vooral doe is alleen dingen aannemen die ook echt bij mij passen. Ik heb wel eens een heel mooi aanbod afgeslagen om gezonde maaltijd repen te promoten want ik zou zelf nooit van mijn leven zo’n reep eten. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om alleen dingen te doen voor merken/bedrijven die geschikt zijn voor mijn vrij jonge doelgroep. Daarnaast is het zo dat als je alles aan zou nemen je veel te commercieel bent. Je volgers zullen dit ook heel snel doorhebben.

Wat hoop je dit jaar nog te bereiken?

Ten eerste wil ik heel graag mijn diploma Bedrijfskunde halen. Als het goed is doe ik dit in juli en zal ik daarna al mijn tijd storten op het uitbouwen van mijn platformen. Daarnaast wil ik dat mijn koppie wat bekender wordt op social media. Ook wil ik leuke bedrijven helpen met het inslaan van de juiste weg op social media. Zo geef ik trainingen op locatie en beheer ik zelfs voor een aantal klanten de hele social media afdeling.

Heb je nog een tip die je mee wil geven aan beginnende influencers?

We zijn allemaal begonnen omdat het ons leuk leek. Mijn tip is dus om dat vooral te onthouden en lekker bij jezelf te blijven. Als je het goed doet, en je selecteert de juiste samenwerkingen, dan komt het succes vanzelf. Zodra je commercieel gaat denken, ga je de fout in.

Mis niks van Mitchel en volg hem op Instagram.

influ-answersAlex Buis