#4 De nieuwe succesfactor van marketingbureaus

Na de blog over de invloedrijke influencer marketing piramide, praten we je deze week bij over de verschillende marketingactiviteiten die steeds meer agencies in combinatie met influencer marketing aanbieden. De komst van influencer marketing heeft de ‘marketingwereld’ gi-ga op zijn kop gezet waardoor ook steeds meer bureaus zich erin zijn gaan verdiepen. En wij begrijpen zeker wel waarom!

De succesfactor van 2019

Wij garanderen menig marketeer dat influencers in de toekomst een vast onderdeel zullen zijn van iedere (online) communicatiestrategie. Steeds meer bedrijven boeken gigantische successen door het inzetten van influencer marketing. Door influencer marketing in combinatie met andere marketingactiviteiten in te zetten, bereik jij als marketeer doelgericht en efficiënt jouw doelen. Het kan een intensieve klus zijn om de juiste influencer voor het juiste merk, product of doelgroep te vinden. Maar wanneer je de juiste influencer binnen hebt gehaald, begint het werk pas echt en worden er grootse resultaten geboekt. Wij beloven: wat je ervoor terugkrijgt, is magnifique! Dit hangt uiteraard wel af van welk(e) doel(en) jij voorafgaand de campagne stelt. Denk hierbij aan unieke en creatieve content, zichtbaarheid, hogere engagement rate (likes+comments/aantal volgers*100), groei in volgers, meer website bezoekers en/of sales.

Het kan lastig zijn om binnenshuis iemand in te zetten om alle ‘ins and outs’ van de wereld van influencer marketing te ontdekken. Waarom niet een ander hiervoor inzetten om deze uitdagingen wat betreft influencers te ontdekken? Steeds meer agency’s en bureaus bieden dan ook influencer marketing aan en zorgen ervoor dat de zoekprocedure en het selectieproces sterk vereenvoudigd wordt.

Dana de Koning _ Influentials .png

Wij garanderen menig marketeer dat influencers in de toekomst een vast onderdeel zullen zijn van iedere (online) communicatiestrategie.

Influentials als online schakel

Influentials is dé online schakel tussen bedrijven en influencers. Het platform van Influentials zorgt ervoor dat er op een efficiënte en datagedreven wijze, influencers aan bepaalde merken en bedrijven kunnen worden gekoppeld.

Op de marktplaats van Influentials kunnen bedrijven en merken gemakkelijk en snel hun campagne publiceren, ook met hun eigen specifieke eisen. Merken geven hierin aan wat de opdracht is en wat de influencers in ruil ervoor terugkrijgen. Maar ook waar het profiel van de influencer aan moet voldoen, zoals ‘following’ op een social mediakanaal, een bepaalde categorie of een bepaald land. Gekwalificeerde influencers uit het netwerk hebben toegang tot de marktplaats van Influentials en kunnen zich aanmelden voor campagnes die bij hen passen, mits zij voldoen aan de eisen die een merk stelt.

Allround aanbod voor merken en influencers

Het merk maakt uit alle aanmeldingen een selectie van influencers waarmee zij de campagne ook daadwerkelijk uitzetten. Deze keuze wordt gemaakt op basis van de match en de realtime data in het influencer profiel. Wanneer de waarden en de content van de influencer overlap hebben met die van een merk, dan is er sprake van een juiste match. Na het selecteren van influencers wordt er een standaard agreement ondertekend, krijgen merken toegang tot NAW ‘naam, adres en woonplaats’ gegevens en kunnen de influencers en merken met elkaar chatten via Messenger.

Influencers publiceren de overeengekomen opdracht op sociale media en bedrijven ontvangen automatisch de uitgebreide statistieken van deze activiteiten. Door deze automatisering wordt er door bedrijven veel geld en tijd bespaard. Een online platform waar merk en influencer een uitgebreid netwerk op kunnen bouwen. En dat is precies waar we met zijn allen voor gaan; let’s go!

Een nieuw ‘tech-weetje’: Instagram-shoppen! Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om via Instagram te shoppen. Hoe dit in zijn werking gaat en hoe jij dit als marketeer ook effectief kunt inzetten, vertellen wij jou in blog #5.