Case study: America Today

Onlangs heeft America today hun shorts en skirts campagne gelanceerd via het Influentials platform om hun zomercollectie onder de aandacht te brengen. Influencers werd gevraagd om een short of skirt en een bijpassende top te bestellen bij America today. Aan hen was de taak om hiermee een zomerse outfit te creëren en dit op de foto vast te leggen.

influencer

Bij deze campagne is de marketplace van Influentials ingezet om geschikte influencers te selecteren. Veel influencers konden niet wachten om hun garderobe aan te vullen met nieuwe zomer pieces: In totaal meldden 313 influencers zich aan voor deze campagne! Uiteindelijk zijn er 22 influencers gekozen voor deze opdracht.

selectie

Om de selectie te maken is er met een aantal zaken rekening gehouden.

Wat betreft de influencers is er gekeken naar wie echt bij het merk past. Dit is gedaan door te kijken wat voor content de influencers normaal gesproken maken. De content van de influencers die geselecteerd zijn past bij het zomerse gevoel dat America today uit wilde stralen. Daarnaast is diversiteit een focus geweest in de campagne. Zo zijn zowel Nederlandse als Belgische influencers geselecteerd in een gelijke man-vrouwverhouding.

De influencers werd gevraagd een Instagram post te maken van hun outfit. In deze post moest duidelijk de gekozen short of skirt naar voren gekomen in de door hen samengestelde outfit. Het doel van deze campagne was om met de post een zomers geheel te creëren.

Learnings

De content die gecreëerd is voor deze campagne is divers en straalt een goede sfeer uit. Deze campagne was succesvol. Normaal gesproken ligt bij een campagne de engagement rate tussen de 2 en 3%, bij deze campagne was dat 5.9%. De hele campagne heeft daarnaast 40.000 likes opgeleverd over 21 posts, wat erg veel is.

Wat heeft de campagne van America today dan succesvol gemaakt?

Ten eerste werkt het goed als de groep influencers waar je mee werkt divers is. Bij deze campagne was de verhouding tussen mannen en vrouwen goed en zijn er verschillende type mensen geselecteerd. De gecreëerde content is hierdoor erg divers. Iedereen heeft hierdoor een persoonlijke draai gegeven aan de campagne. gegeven.De foto’s passen wel allemaal goed bij het zomerse beeld dat America today wilde uitstralen.Wel past alle content van de gekozen influencers bij de look van America today.

Deze diversiteit was ook zichtbaar in de kledingkeuze. De influencers mochten zelf kiezen welke short of skirt ze wilden, daarnaast mochten ze ook zelf een top uitkiezen. Het gevaar hiervan kan zijn dat er veel dezelfde producten gekozen worden. Het kan dan een idee zijn om de selectie aan te passen en de kledingkeuze met influencers af te stemmen. In deze campagne was dat niet nodig omdat er veel verschillende items gekozen waren. Dit heeft voor uiteenlopende en sprekende content gezorgd.

Case studyAlex Buis