Influ-answers met Liselotte Fleur

Een foto zegt meer dan duizend woorden wordt vaak gezegd. Toch zien we bij al die kiekjes die voorbij komen op Instagram vaak niet welke ideeën er achter schuilgaan. Hoe weet deze influencer haar volgers (na al die jaren) bijvoorbeeld nog steeds te prikkelen? En wat zijn je goals voor 2019 als je al zo groot bent op YouTube en Instagram? Deze week vertelt een influencer uit ons netwerk, Liselotte Fleur (@liselottefleur), hier meer over: zij geeft ons haar Influ-Answers.

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Hoi! Ik ben Liselotte Fleur, 27 jaar en woon in Rotterdam. Ik fotografeer al 13 jaar en werk fulltime als freelance fotograaf. Door mijn werk kom ik veel bijzondere plekken en ontmoet ik veel creatieve mensen. Ook heb ik ook een blog: The Fashion Camera. Hierop deel ik fotografie tips en behind the scenes verhalen van mijn shoots. Deze blog wordt wereldwijd gelezen, hierdoor krijg ik veel vragen over fotografie. Daarom ben ik momenteel mijn eerste boek aan het schrijven. Dit wordt een handboek voor de de beginnende modefotograaf.

Schermafdruk 2019-05-14 10.52.54.png

Liselotte Fleur

@Liselottefleur, 11.2K Instagram followers

Hoe zou jij je account beschrijven?

Ik ben erg actief op social media en denk da ongeveer 80% van mijn klanten mij hebben ontdekt via mijn Instagram. Mijn Instagram account heet: @Liselottefleur, hierop deel ik alles.

Hierop post ik mijn shoots en behind the scenes foto's. Daarnaast sta ik regelmatig zelf op de foto, op deze manier leert mijn following mij ook beter kennen. Door deze combinatie kan ik ook werken met meerdere merken en heb ik Influentials ontdekt. Door Influentials word ik regelmatig benaderd voor samenwerkingen. Wel vind ik het belangrijk om in elke post mijn fotografie te betrekken, ik blijf natuurlijk een modefotograaf.

Hoe ben jij eigenlijk begonnen als influencer?

Ik maak al jaren zelfportretten en flatlays voor mijn blog, hierdoor ontdekte ik dat ik kon gaan samenwerken met toffe merken. Ik ontvang veel vragen van volgers en bloglezers over de producten die ik gebruik. Dit deel ik dan ook graag op mijn account om anderen te inspireren. Op deze manier ben ik een beetje in het influencer bestaan gerold.

Je bent erg succesvol in ons netwerk, hoe komt het denk je dat je dat je wordt uitgekozen voor veel campagnes?

Ik denk dat dit komt door de kwaliteit van mijn foto's. Ik ben zelf fotograaf en zou daardoor nooit een foto van slechte kwaliteit posten. 99% van de foto's op mijn feed zijn met een goede camera gemaakt en zijn goed uitgedacht. Daarnaast wil ik elke campagne persoonlijk benaderen. Dit doe ik door te focussen op de zaken die mij dagelijks bezighouden. Op deze manier komt de content die ik maak natuurlijk over op mijn volgers.

Wat is jouw geheim voor succes?

Mijn geheim voor success is dat ik altijd probeer mijzelf te blijven, ook al klinkt dit heel cliché. Ook probeer ik mezelf zo min mogelijk te vergelijken met anderen. Het is soms een erg lastig wereldje maar het moet wel echt blijven. Ik plan mijn Instagram feed bijvoorbeeld wel zodat het klopt qua kleur en sfeer maar ik wil daar niet te ver in gaan.

Wat zijn de do’s en don’ts bij een samenwerking?

Ik werk alleen samen met merken die ik goed vind en waarvan ik de producten zelf zou gebruiken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de posts die ik maak voor samenwerkingen passen bij mijn kanaal. Ik wil niet dat mijn volgers het als iets vervelends zien.

Het zou voor mij bijvoorbeeld niet werken om een foto van een potje crème te posten zonder het persoonlijk te maken. De volgers die mij volgen door mijn fotografie zouden dit bijvoorbeeld niet snappen. Het blijft altijd een uitdaging om een product op een authentieke en persoonlijke manier te promoten, maar dat maakt het ook leuk. Het is dan ook heel belangrijk om kritisch te blijven met samenwerkingen.

Wat hoop je in 2019 eigenlijk te bereiken?

In 2019 hoop ik dat ik mijn eerste boek kan publiceren en dat ik dit goed kan promoten via Instagram. Ik hoop met mijn boek beginnende modefotografen te inspireren.

Daarnaast hoop ik dat ik een fotografie campagne mag doen voor een merk op Instagram. Dat zou een echte droom zijn en is iets wat heel goed bij mij past!

Heb je nog een tip die je mee wil geven aan beginnende influencers?

Mijn grootste tip voor anderen is: probeer je eigen stijl te ontdekken en te kijken wat voor jou het beste werkt om te delen. Ik zie ontzettend veel accounts die allemaal hetzelfde zijn. Social media bijhouden kost ontzettend veel tijd. Zorg er dus voor dat je iets kan doen wat je super leuk vindt, anders houd je het niet lang vol.

Geniet er vooral van om mooie content te creëren!

Mis niks van Liselotte en volg haar op Instagram.