Case study: NRC ❤️ Vegan

Recentelijk heeft het Nieuw Rotterdams Café een vegan diner georganiseerd om hun vegan menu onder de aandacht te brengen bij het publiek. Influencers werden uitgenodigd om verschillende vegan gerechtjes te proeven zoals gado gado en een tofu poké bowl. Dit diner vond plaats in het NRC en was hét moment voor influencers om te netwerken en content te maken.

Influencer

De marketplace van Influentials is bij deze campagne ingezet om influencers te selecteren. Er bleken 70 enthousiaste influencers te zijn die zich hebben opgegeven voor deze campagne. Om de selectie te maken is er gekeken naar het bereik van de influencers. Daarnaast werd er gekeken naar welke influencers bij de campagne zouden passen, hierbij werd vooral gelet op het profiel en de feed van de influencer. Uiteindelijk bleken 10 influencers perfect te matchen met deze voorwaarden en zijn zij geselecteerd voor de campagne.

Vaak worden influencers individueel uitgenodigd om te komen eten en daar hun ervaring over te delen. In deze campagne werd er gekozen voor een diner met meerdere influencers. Het doel was om Influencers de mogelijkheid te geven om met elkaar te netwerken om bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan. De influencers werd gevraagd minimaal 3 stories te maken van het event, zoals van het eten en de omgeving. Daarnaast hebben ze een Instagram post bij het NRC gemaakt met de hashtag: #NRCxME.

Wat opvallend is, is dat influencers de vrijheid kregen om te bepalen wat voor content zij wilden maken. Zij mochten creatief zijn en bepaalden waar de focus kwam te liggen, dit heeft gezorgd voor uiteenlopende content.

Learnings

De gecreëerde content voor deze campagne laat zien dat elke influencer een creatieve aanpak heeft gehad: Er zijn foto’s gemaakt van het menu, de locatie en de influencers zelf. Deze afwisselende content is aangeslagen bij het publiek, de engagement rate was namelijk erg hoog. Normaal gesproken ligt de engagement rate tussen de 2-3%, bij deze campagne was dat 8,4 %.

Wat maakt de campagne van NRC dan zo bijzonder?

Naast dat vrijheid influencers vaak stimuleert authentieke content te creëren, is ook een goed georganiseerd event een aanrader. Bij de campagne van het NRC waren het Instagrammable decor, het groepje influencers en de setting een succesvol recept voor een geslaagd event.

Wanneer er een goede sfeer heerst op een event dan zie je dat ook terug op beeld. De content wordt dan authentiek en sfeervol en laten je de sfeer van het event proeven.

Het verrassingseffect speelt hierin ook een belangrijke rol. Uitgenodigd worden voor een event zorgt voor een gevoel van exclusiviteit en waardering. Daarnaast is het inspelen op de maatschappelijke trends voordelig bij het opzetten van een campagne. Een van deze trends is vegan eten. NRC speelt hierop in door te focussen op een vegan diner, wat ervoor zorgt dat het aanspreekt bij het publiek.


Case studyAlex Buis