Influ-Answers met Ilse Kremer

Een foto zegt meer dan duizend woorden wordt vaak gezegd. Toch zien we bij al die kiekjes die voorbij komen op Instagram vaak niet welke ideeën er achter schuilgaan. Hoe weet deze influencer haar volgers (na al die jaren) bijvoorbeeld nog steeds te prikkelen? En wat zijn je goals voor 2019 als je al zo groot bent op YouTube en Instagram? Deze week vertelt een influencer uit ons netwerk, Ilse Kremer (@ilsekremer), hier meer over: zij geeft ons haar Influ-Answers.


ilse kremer influentials.jpg

Ilse Kremer

@ilsekremer, 26.6K YouTube abonnees

Stel jezelf voor en vertel ons hoe bent je begonnen?

Mijn naam is Ilse Kremer, 19 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik maak online content op mijn YouTube-kanaal Ilse Kremer (+-26.600 abonnees) en naast YouTube ben ik vaak actief op mijn Instagram (14.700 volgers). 

Ik ben begonnen met het maken van foto’s en video’s uit nieuwsgierigheid. Vanaf 2016 leerde ik vrienden kennen uit de omgeving van Amsterdam die toen der tijd ‘startende Influencers’ waren. Ik zat toen zelf nog op de middelbare school in Coevorden, Drenthe, waar dit grote fenomeen van ‘social-media’ niet bepaald onder de aandacht werd gebracht. Ik vond het zo erg interessant wat mijn vrienden uit Amsterdam deden, dat ik besloot om ook mijn eigen foto’s en filmpjes online te gooien. Nu 3 jaar later doe ik het nog steeds met evenveel liefde en plezier, en woon ik ook nog eens in Amsterdam.  

Hoe heb jij zo'n band weten op te bouwen met je volgers?

De band met mijn volgers is sterk. Dit komt denk ik omdat ik mijn emoties laat zien. Natuurlijk plaatst iedereen zijn of haar beste en mooiste foto’s op Instagram. Maar de story’s die ik naast mijn foto’s online zet, daarin laat de ik ware ‘Ilse Kremer’ zien. 


Wat is jouw geheim voor succes?

Mijn geheim voor succes is jezelf zijn. Iedereen heeft wel een Instagram pagina waarop alle kleuren, outfits en posities bij elkaar passen. Ik daarentegen plaats op de dag zelf een foto die ik gewoon weg leuk vind. Past dit bij mijn feed? Geen idee, want die heb ik namelijk niet. Ik ben zo chaotisch als wat, zo is mijn leven ook met de dingen die ik beleef. En die foto’s daarvan plaats ik graag online op mijn Instagram pagina. 


Wat zijn jouw belangrijke do's & don'ts bij een samenwerking?

Do: Kijk wat de samenwerking inhoudt en als jij dit product zelf zou aanschaffen na het zien van de campagne. (Zet je mind even om als een buitenstaander en niet als de adverteerder). 

Do: houd goed contact met de contactpersoon van het bedrijf en voer alle overlegde taken zorgvuldig uit tot een positief resultaat van de samenwerking. 

Don’t: Te veel campagnes in één keer aannemen. Het ligt eraan hoe vaak je per week een foto plaatst op je Instagram pagina, maar let erop wat voor een posts dat zijn. Jouw volgers volgen jou niet voor alle leuke aanprijzingen die jij weer eens hebt gekregen van een bepaald bedrijf. Nee, zij volgen jou voor wie jij bent. Voorbeeld: jij volgt vast een grote artiest of bekende Influencer uit Amerika. Stel dat die elke keer weer met een gesponsorde post komt. Dat wordt op een gegeven moment irritant en daar ben jij die persoon niet voor gaan volgen. Voilà, dit denken jouw volgers ook over jou als je te veel campagnes tegelijkertijd aanneemt en online zet. 

Don’t: Prijs geen campagne aan waar je niet de volle 100% achter staat. 


Wat hoop je in 2019 te bereiken?

Ik hoop in 2019 meer positiviteit en kracht te bereiken vanuit mijn social media kanalen. 2019 is helaas vanuit een diep dal gestart wegens vervelend nieuws op 2 januari. Mijn zusje Emma van 13 jaar met het Syndroom van Down, blijkt na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis een kwaadaardige hersentumor te hebben. Hierdoor klapt je wereld in een keer in elkaar en lijkt het alsof je in een emotionele film terecht bent gekomen. De film waar je het liefst uit wil, maar dit helaas niet kan. 

Veel volgers kennen mijn zusje Emma en door ook de ‘negatieve’ berichten van het leven te delen krijgen wij veel steun. Deze steun en kracht wil ik voortzetten in 2019 met daarbij nieuwe doelen. Wat voor een doelen dat zijn? Dat verschilt weer per moment wat ik meemaak in mijn chaotische leven en op mijn chaotische Instagram pagina. ;) 


Mis niks van Ilse en volg haar op Instagram en abonneer je op haar YouTube kanaal.