Success Story Garnier #FrisseStart campagne

In dit artikel delen wij het succesverhaal van de #FrisseStart campagne die Garnier op Influentials publiceerde. Rond de jaarwisseling begint het bij de meeste mensen toch een beetje te kriebelen: wat ging goed het afgelopen jaar en wat ging er minder? Welke gewoontes ga ik voortzetten en waar ga ik mee stoppen? Huidverzorgingsmerk Garnier besloot van de gelegenheid gebruik te maken en kwam met hun eigen campagne: Start 2019 met jouw goede voornemen om iedere dag je gezicht te reinigen: Een Frisse Start met Garnier!

Schermafbeelding 2019-02-27 om 17.09.16.png

Het doel van de campagne was om mensen duidelijk te maken dat het reinigen van je huid erg belangrijk is en dat je de dag altijd met starten en eindigen met een schoon gezicht. Garnier wilde hiervoor ongeveer 20 influencers inzetten, moet een bereik van 20-40K en een engagement rate van minimaal 3%. Deze boodschap bleek later succesvol ontvangen: in totaal hebben 22 influencers het goede voorbeeld gegeven en lieten zij in de eerste week van januari op Instagram zien hoe zij hun huid reinigde met Garnier Micellair. Zij wisten hiermee een totaal online bereik van 907K te genereren en een engagement rate van 8,3%(!). 

Campagne-opzet:

Opdracht:                          2 Instagram-stories + 1 Instagram photo 

Vergoeding:                     Garnier Frisse Start pakket t.w.v. €50 + €90 vergoeding per influencer

Bereik:                               5.000+ 

Categorieën:                    Beauty - Health - Mommy 

Target land:                      Nederland 

Hashtags:                           #natuurlijkgarnier #micellair #frissestart 

Campagneresultaten:

Aantal posts:                                    22 

Impressies:                        907.000

Likes:                                      72.000

Reacties:                             2.800 

Engagement:                          8,3% 

Niek Bults Social & PR brand manager

garnier

Een ongelofelijk mooi resultaat natuurlijk. Maar hoe heeft deze campagne zo succesvol kunnen zijn? Wanneer we deze samen één van de bedenkers van de campagne, Niek Bults (Product Brand Manager Garnier) onder de loep nemen, kunnen we hiervoor vier belangrijke redenen geven.


Reden 1: Foto’s met gezichten
De influencers dienden een Instagram-foto voor deze campagne te plaatsen van ofwel hun frisse, make-uploze gezicht óf een foto waarop ze laten zien hoe ze hun huid reinigen met Garnier Micellair reinigingswater. Op beide foto’s staat in ieder geval een aspect centraal: het gezicht. Omdat op social media foto’s met een gezicht erop voor sterkere herkenning zorgen en daardoor meer likes en reacties uitlokken, droeg dit bij aan een hoge engagement rate. 

Reden 2: De influencers stellen zich ontwapenend op
Je moet het maar durven: een foto van je blotebillengezicht delen met (duizenden) volgers. Maar dit is precies wat de influencers werd gevraagd te doen. En dan gebeurt er iets speciaals: doordat de influencers zich kwetsbaar en ontwapenend opstellen door letterlijk hun ware gezicht te tonen, wint dit sympathie. Bovendien gaan deze foto’s tegen het hele ‘picture perfect’-stigma dat rondom social media hangt. Dit bewijst maar dat influencers niet perse perfect hoeven te zijn, als ze maar zichzelf zijn en daarmee stralen zij authenticiteit naar hun volgers uit. 

Reden 3: De boodschap is heel tastbaar 
De boodschap van deze campagne luidde: het is heel belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. Of je het er nou mee eens bent of niet, je hebt er wel dagelijks mee te maken. Als mens beschikken we immers allemaal over een huid. Dit maakt deze campagne ook meteen heel tastbaar: iedereen past wel een bepaalde routine toe en dit zorgt ervoor dat er een gevoel bij het lezen van de content ontstaat. Dit valt ook goed af te lezen uit het soort reacties dat op deze Garnier-campagne ontstond. Men reageerde niet alleen of ze de content mooi vonden, maar gingen ook echt met elkaar in gesprek over hun gezichtsreinigings-rituelen. Dit bleek een hele gunstige bijkomstigheid: zo verdween de hele reclameboodschap van Garnier naar de achtergrond maar werden zij op een veel leukere en subtielere manier onderwerp van gesprek! 

Schermafbeelding 2019-02-27 om 17.32.51.png

Volgers delen ervaringen


Reden 4: Perfecte match tussen influencers en merk
Als we kijken naar de geselecteerde influencers voor deze campagne, dan valt een bepaald type op: het zijn vrijwel allemaal natural beauties met authentieke content. Dit type sluit perfect aan op waar Garnier voor staat en hierdoor is er een perfecte match tussen merk en influencer ontstaan. Door deze perfecte match werd de boodschap van de Garnier-campagne echt overgebracht op de volgers en hierdoor ontstonden bijna 75K likes en reacties op de content die door 22 influencers werd gecreëerd.