Influ-Answers met Jordi Sloots

Een foto zegt meer dan duizend woorden wordt vaak gezegd. Toch zien we bij al die kiekjes die voorbij komen op Instagram vaak niet welke ideeën er achter schuilgaan. Hoe weet deze influencer haar volgers (na al die jaren) bijvoorbeeld nog steeds te prikkelen? En wat zijn je goals voor 2019 als je al zo groot bent op Instagram? Deze week vertelt een influencer uit ons netwerk, Jordi Sloots (@jordisloots), hier meer over: hij geeft ons zijn Influ-Answers.


Schermafbeelding 2019-02-13 om 13.58.15.png

Jordi sloots

@jordisloots, 12.4K volgers op Instagram

Stel jezelf voor en vertel ons hoe bent je begonnen?

Mijn naam is Jordi Sloots, 26 jaar oud en woonachtig in Eindhoven, het zonnige zuiden. Als marketingcommunicatie professional weet ik hoe belangrijk een creatieve doorvertaling van je eigen brand naar content is en daarin wilde ik uitblinken. Als student begon ik mijn blog en al snel had ik door dat ik dit kon monitizen om er mijn job van te maken.

Hoe heb jij zo'n band weten op te bouwen met je volgers?

Ik ben al een aantal jaar actief op social media en neem mezelf vooral niet te serieus. Dit probeer ik te combineren met kijkjes uit mijn leven en met professionele fotografie. Door open te staan voor feedback, mezelf te zijn en vooral naar anderen te willen luisteren en van hen leren heb ik een following opgebouwd met wie ik al jaren online contact heb. Bijzonder, toch?


Wat is jouw geheim voor succes?

Wat mijn geheim is? Ik denk dat mensen zich met mij kunnen identificeren omdat ik een laagdrempelig profiel heb dat niet bolstaat van luxury en onbereikbare zaken. Ik ben zelf vanaf nul begonnen tijdens mijn studietijd en mensen die me al een tijdje volgen hebben die journey kunnen volgen. 

Dicht bij jezelf blijven, investeren in anderen, maar vooral ook in jezelf is voor mij erg belangrijk geweest. Ik geef vaak meer dan een ander verwacht en als je het slim doet kost dit je niet eens meer tijd of moeite. Zorg dat jij in de verdringingsmarkt die we influencermarketing wel mogen noemen, anders bent dan anderen.


Wat zijn jouw belangrijke do's & don'ts bij een samenwerking?

Natuurlijk dien je je netjes aan de afspraken te houden, maar kijk vooral waar de gezamenlijke match ligt tussen de opdrachtgever en jezelf als opdrachtnemer. Credibility is key bij influencer marketing en als je dat verliest ben je alle continuïteit kwijt in je business. Zeg dus niet dinsdag het tegenovergestelde van dat wat je op maandag vertelde. Op woensdag zal niemand je meer geloven en daarna zullen er nog weinig partijen vertrouwen hebben in een authentieke influencer campagne. Carefull! Als je een campagne graag anders zou willen uitvoeren omdat jij als creatief brein ook een mening hebt zal er geen marketeer zijn die daar niet naar wil luisteren. Jij kent je following immers het beste toch?


Wat hoop je in 2019 te bereiken?

In 2019 hoop ik mijn bedrijven verder uit te breiden en meer personen, ondernemers en merken te kunnen helpen met creatieve content en het vergroten van hun online zichtbaarheid. Dit kan met fotografie, maar ook met strategische sessies. Het zal je verbazen hoeveel mensen en bedrijven online opereren omdat het moet, niet omdat ze exact weten wie ze zijn en wat ze online willen uitstralen.


Mis niks van Jordi en volg hem op Instagram.