Influ-Answers met Karsten van Broekhoven

Samenwerkingen, camera’s en een hele hoop creativiteit. Dat zijn een aantal dingen die bij het influencer leven komen kijken, maar vaak krijgen we niet alles mee. Hoe weet deze influencer zijn volgers bijvoorbeeld nog steeds te prikkelen? En wat zijn haalbare doelstellingen voor dit jaar als je al zo groot bent op Instagram? Bij Influentials vinden we het belangrijk om verschillende perspectieven en inzichten te delen met anderen. In deze Influ-Answers interviewen we Karsten van Broekhoven, een influencer uit ons netwerk, en stellen we verschillende vragen over het influencer leven.

Stel jezelf eens voor!

Hoi Hoi! Ik ben Karsten, 23 jaar afkomstig uit Zeeland en momenteel woonachtig in Haarlem. Sinds een jaar houd ik me dagelijks bezig met Instagram en neem ik actief deel in campagnes voor zowel beginnende als gevestigde bedrijven. Door de snelle groei van mijn Instagram kom ik regelmatig op mooie locaties, werk ik veel met creatieve mensen en houd ik me dagelijks bezig met de ontwikkelingen in ons mooie medialand.

67279666_2614804348538300_517326468486198431_n.jpg

Wat is jouw inspiratiebron voor het vormgeven van jouw social account?

Ik haal inspiratie uit de dingen om me heen, denk aan relevante onderwerpen in de media maar ook aan dagelijks herkenbare situaties.


Van welk social mediakanaal maakte jij als eerst gebruik en hoe maakte je hier gebruik van?

Ik maakte voordat ik Influencer werd op Instagram gebruik van YouTube.
Op YouTube interviewde ik dj’s en dj-talent. Binnen deze interviews stelden we persoonlijke vragen afwisselend met zakelijke vragen.


Je social account is behoorlijk populair, waarom denk je dat jouw volgers jou volgen?

Door de interactie, het uiterlijk en de inhoud van mijn account.
Mensen hebben momenteel de behoefte aan beleving hierbij speelt interactie een grote rol, dit is dan ook een grote reden waarom veel mensen mijn account volgen. Beleving is “the key” dit laat ik terugkomen door persoonlijk te worden met mijn doelgroep door ze vragen te stellen, polls te maken en mensen hun antwoorden te delen zodat de doelgroep ook ziet dat er echt iets met hun stem gebeurt.


Wat is jouw geheim tot succes? 

Wees interactief met je doelgroep en biedt je volgers ook iets zoals een livechat waarin je persoonlijke vragen beantwoord, een actie of een video waaruit je jouw waardering laat blijken voor alle support die je krijgt.
Blijf niet alleen in je eigen tunnel werkzaam maar kijk eens naar collega’s om je heen wat zij goed of juist minder goed doen waardoor je jouw eigen account kunt ontwikkelen.


We zien ook een aantal samenwerkingen terug op jouw profiel. Kan je de do's en don'ts vertellen bij samenwerkingen?

Bij een samenwerking is het essentieel om op tijd te beginnen met het maken van de content voor de klant, zorg dat je jouw content tijdig kan tonen aan de klant zodat je vertrouwen wekt en de onderlinge band met het bedrijf verbetert. Zorg dat de merken waarmee je een samenwerking aangaat passen bij de behoefte van jouw doelgroep anders heeft het zowel voor jezelf als voor het merk waarmee je werkt negatieve gevolgen. Waar het je als je matched met het merk juist veel positiefs kan opleveren!


Kan je jouw korte termijn doel (1 jaar) en een lange termijn doel (10 jaar) omschrijven?

Mijn korte termijn doel is het behalen van de 25.000 volgers dit jaar en mijn lange termijn doel voor de aankomende 10 jaar is het bemachtigen van een baan binnen de influencer marketing en via Instagram werken voor minimaal 5 internationaal gevestigde namen.


Als je met je jongere zelf (±5 jaar geleden) zou kunnen praten, wat zou jij jezelf dan voor advies geven?

Luister goed naar anderen en kijk niet alleen naar jezelf, zo ontwikkel je jouw content en jezelf als persoon waardoor je uiteindelijk de door jouw gestelde doelen kan behalen. Zorg dat je dicht bij jezelf blijft, zo blijven mensen ook dicht bij jou.


Volg Karsten voor meer leuke updates, campagnes en content! @kaaavb


Alex Buis