Influ-Answers met Femke Aaldering

Een foto zegt meer dan duizend woorden wordt vaak gezegd. Toch zien we bij al die kiekjes die voorbij komen op Instagram vaak niet welke ideeën er achter schuilgaan. Hoe weet deze influencer zijn volgers bijvoorbeeld nog steeds te prikkelen? En wat zijn je goals voor dit jaar als je al zo groot bent op Instagram? Bij Influentials vinden we het belangrijk om verschillende perspectieven en inzichten te delen met anderen. In deze Influ-Answers interviewen we Femke Aaldering, een influencer uit ons netwerk, en stellen we verschillende vragen over het influencer leven.‘Hallo Femke, Stel jezelf eens even voor!’

Hallo, ik ben Femke Aaldering, 26 jaar en heb de afgelopen 2 jaar in New York gewoond en ben net weer terug in Nederland.  Ik ben naar New York gegaan om mijn dans droom achterna te gaan. 

Ik ben afgestudeerd dans docent, heb een eigen bootcamp bedrijf genaamd Fitfem. Ook heb mijn studie fysiotherapie weer opgepakt, waarvan ik nu in het tweede jaar zit. Daarnaast ben ik danser, choreograaf en vindt ik het erg leuk om mij te verdiepen in social media met focus op Instagram. 

69632943_543227436419459_6660280045891747840_n.jpeg

‘Maar hé, het is jouw leven en jij moet dat leven leiden, live your own dream. Het is niet erg als het niet lukt of dat het niet is wat je ervan verwacht had. Je hebt het in ieder geval geprobeerd!’


‘Wat is de inspiratie achter jouw instagram?’


Ik probeer het persoonlijk te houden dus mijn inspiratie haal ik uit de dingen die mij aanspreken. Dat kan van alles zijn van dansdocenten die mij inspireren tot fotografen, andere dansers, medische deskundige etc. 


‘Van welk social mediakanaal maakte jij als eerst gebruik en hoe maakte je hier gebruik van?’


Ik ben volgens mij als eerste met Facebook, met name om contacten te onderhouden met andere dansers die ik ontmoeten tijdens bijvoorbeeld een summerschool. Ik moet toegeven dat ik Facebook nu niet heel veel meer gebruik en dat het voornamelijk Instagram is geworden.


‘Je social account is behoorlijk populair, waarom denk je dat jouw volgers jou volgen?’


Ik denk dat de voornaamste reden is omdat ik ben wie ik ben. Ik schrijf bijvoorbeeld weleens een ervaring als caption onder mijn foto, maar goed als dat op school beoordeeld zou worden zou ik met geluk een 3 krijgen voor de moeite. Ik schrijf namelijk graag in spreektaal, that’s me that’s it. Daarnaast probeer ik toffe dansfoto’s te creëren en mensen te inspireren om het beste uit het zichzelf te halen.


‘Wat is jouw geheim tot succes?’


Never regret, spijt is denk ik een van de ergste gevoelens die je kan ervaren. Het klinkt heel cliché maar het gevoel van spijt gaat je heel je leven lang achtervolgen. Ik denk dat er ook heel veel mensen zijn die dingen zouden willen doen en het niet doen omdat society iets anders van hen verwacht. Maar hé, het is jouw leven en jij moet dat leven leiden, live your own dream. Het is niet erg als het niet lukt of dat het niet is wat je ervan verwacht had. Je hebt het in ieder geval geprobeerd!


‘We zien ook een aantal samenwerkingen terug op jouw profiel. Kan je de do's en don'ts vertellen bij samenwerkingen?’


Zorg dat je niet te erg beperkt wordt in hoe en wat je moet posten. Blijf dicht bij wie jij bent en wat jij wilt. Een potje crème tussen al mij dans foto’s ziet er wellicht nogal gek uit. Wat je zeker moet doen is actie ondernemen. Stuur bedrijven zelf een berichtje met waarom jij met hun merk zou willen samenwerken.


‘Kan je jouw korte termijn doel (1 jaar) en een lange termijn doel (10 jaar) omschrijven?’


Mijn korte termijn doel is verhuizen naar Amsterdam. Werken als danser bij verschillende dansprojecten daarnaast zou ik graag bootcamp lessen en danslessen geven in Amsterdam.

Over 10 jaar, ben ik afgestudeerd fysiotherapeut, dit combineer ik met mijn dans en sport ervaring. Hoe dit tot uiting komt weet ik nog niet precies, ik wil mezelf in ieder geval niet te veel beperken. Ik wil alle opties open houden en hieruit een beslissing maken, gebaseerd op wat op dat moment het beste bij me past.


‘Als je met je jongere zelf (±5 jaar geleden) zou kunnen praten, wat zou jij jezelf dan voor advies geven?’


Eigenlijk wat ik andere mensen als advies gaf: laat je minder beïnvloeden door wat andere van jou vinden en wat je zou moeten doen. Dit kan moeilijk zijn als mensen in je directe omgeving hier anders over denken, leef jouw leven en ga voor de dromen die jij hebt. Doe niet wat je denkt dat de maatschappij van je verwacht!

Meer van Femke en haar elegante power foto’s zien? Volg haar op instagram  @femkeaaldering

Meer van Femke en haar elegante power foto’s zien? Volg haar op instagram @femkeaaldering