Masterclass Influencer Marketing

De in-house experts van Influentials delen maandelijks hun expertise in een hands-on masterclass, registreer je vandaag nog voor de volgende masterclass.

Vroeger had je traditionele advertenties. Nu heb je influencers. Influencer marketing is de nieuwe reclame. Mensen vertrouwen op andere mensen als ze iets willen gaan kopen en niet op een advertentie. Een advertentie gaat vanuit een merk en influencer marketing vanuit een persoon. Dit geeft veel meer vertrouwen.

Influencers zoals bloggers, vloggers, YouTubers en Instagrammers krijgen een steeds grotere merkbare invloed op merkwaarde, koopgedrag, zichtbaarheid en reputatie. Je ziet dit terug in diverse branches: van beauty, fashion en food tot gadgets, sport en reizen. Meer en meer beïnvloeden zij het gedrag en de meningen van anderen die de influencers zien als geloofwaardiger en meer betrouwbaar dan advertenties. Influencers zijn de perfecte combinatie van een online vriend en celebrity.

Ze zijn toegankelijker dan een artiest of acteur en hebben meer aanzien dan een vriend of vriendin. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze veel invloed uitoefenen op hun volgers. Deze volgers waarderen de influencers om hun intimiteit, authenticiteit en geloofwaardigheid. Deze rolmodellen zijn dan ook een effectieve manier om het bereik en de betrokkenheid binnen een specifieke doelgroep te vergroten. Hiermee wordt influencer marketing een steeds belangrijker kanaal binnen de (online) marketing en retailmix.

Influencer marketing wordt al jaren ingezet door grote merken en agencies die een community willen bouwen. Door middel van influencer marketing bereiken bedrijven een niche en staan ze direct in contact met de doelgroep. Wist je dat 92% van de consumenten eerder de aanbeveling van een influencer vertrouwd dan een advertentie?

Leer alle ins en out tijdens een interactieve sessie in een kleine groep met max 10 personen. We kiezen voor een intieme setting zodat jij de gelegenheid krijgt om al jouw brandende vragen te stellen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 1. Wat is influencer marketing?

 2. De groeiende markt.

 3. Waarom is influencer marketing zo populair?

 4. Het benaderen van influencers.

 5. De verschillende types influencers.

 6. Hoe run ik een succesvolle campagne?

 7. Succesverhalen.

 8. Tools.

Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor:

 • Bedrijven met online groei ambitie;

 • Marketeers & social media experts;

 • Merken die meer uit campagnes willen halen;

Quote van het Textielmuseum over de Influentials Masterclass:

''Voor ons was het erg leerzaam om meer over influencer marketing te horen omdat het voor ons ook nog redelijk nieuw is allemaal en zeker om dit in te zetten als bedrijf. We vonden het interessant om te zien waar je als bedrijf op moet letten en wat er eigenlijk allemaal mogelijk is.''

Bereikbaarheid: Het Groot Handelsgebouw staat direct naast Rotterdam Centraal; de entree van de stad. Zowel met het openbaar vervoer als met de fiets zijn wij uitstekend bereikbaar. Ook de auto kun je gemakkelijk bij ons parkeren.

Met de auto: Bereikbaar via Conradstraat (Navigatie: Weena 737). Een routebeschrijving naar de ondergrondse parkeergarage van het Groot Handelsgebouw vind je hier.

Met de fiets:Kom je met de fiets? Maak dan gebruik van de ondergrondse fietsenstalling van Rotterdam Centraal. Rondom het Groot Handelsgebouw kun je ook gebruik maken van de fietsrekken. Maar let op, want gemeente Rotterdam verwijdert dagelijks fietsen en scooters die verkeerd geparkeerd staan.

Hoe kom ik bij de Masterclass: Ga naar binnen bij Ingang A. Dit is de hoofdingang aan het Stationsplein. Neem de lift naar de 4e verdieping en meld je aan bij de receptie.

Over Influentials: Influentials is software voor influencer marketing met een wereldwijd netwerk van 6.000 influencers. Maandelijks worden er zo'n 60 campagnes op Influentials geplaatst door bedrijven als Coolblue, L'Oreal en PostNL. Influencers kunnen zich voor deze campagnes aanmelden en met bedrijven samenwerken.

FAQ

Wat moet ik meenemen? Indien je het prettig vindt om aantekeningen te maken dan adviseren wij om een laptop mee te nemen. Dit is niet verplicht. Je krijgt van ons een notitieblok en de presentatie wordt na de masterclass gedeeld.

Wie kan ik spreken over de Masterclass? Je kan altijd bellen naar 010 - 307 08 68 en vragen naar Dana de Koning.